Passionsspil i Apostelkirken og Eliaskirken
Forrådt, hånet, tortureret og uskyldig dømt til døden. Henrettelse. En hård skæbne
Vi ved, at det sker i dag, som det er sket i tusinder af år, og ingen ved det bedre end brugerne af flygtningens medborghus, Trampolinhuset. Men i påsken vil skuespillere fra Trampolinhuset med instruktør Nynne Roberta Pedersen og forfatter Ulrikke Bak fejrer, at én af disse skæbner vandt til sidst. Det er en mystisk og magisk historie om at blive forladt, om forræderi og uretfærdighed, men også om at hengive sig betingelsesløst i tillid og kærlighed. Det er påskens passionsfortællingen om Jesu lidelse og død.
Passionsspillet opføres i Apostelkirken og Eliaskirken på Vesterbro. Skuespillernes replikker er hentet direkte fra Bibelen, mens iscenesættelsen går på tværs af tid og sted.
Instruktør: Nynne Roberta Pedersen
Forfatter: Ulrikke Bak
Skærtorsdag skabes scenen fra Jesu sidste måltid, hvor han bliver forråd af sine nærmeste og taget til fange.
Påskedag vises tvivlen og troen blandt hans venner, da han pludselig står der lyslevende igen, selvom de lige har været vidner til hans henrettelse.
Passionsspil er en genren med rødder tilbage til middelalderen, men de er stadig udbredte især i den katolske kirkes påsketraditioner. Dramatiseringen er oftest både underholdende, sanselig og følelsesladet med brug af rekvisitter med dyb symbolsk kristen betydning – et måltid med brød og vin, en tornekrone og et kæmpe kors.
Lidelseshistorien går fra vennernes forræderi skærtorsdag til langfredags dom og selve henrettelsen. Det er ikke altid, at genopstandelsen er en del af passionsspillet, da der har været tradition for at opføre dem før påskedag, men på Vesterbro slutter spillet først, når Kristus er genopstået fra de døde.
Første akt spilles skærtorsdag kl. 17 (6. april) i Apostelkirken i forbindelse med gudstjeneste og fællesspisning.
Læs mere.
Sidste akt kan opleves påskedag kl. 13 (9. april) i Eliaskirken i forbindelse med jazzgudstjenesten.
Læs mere.