Maria Projektet | Folkekirken Vesterbro
Hjem

Vi re-designer vores hjemmeside!

Vores design er ved at blive opdateret for at forbedre oplevelsen på vores hjemmeside. Hjemmesiden vil være klar igen:

Hvis du har brug for at kontakte os kan du gøre det her:

Maria Projektet 

 

Maria Projektet er et kunstprojekt, der med base i Mariakirken på Vesterbro søger nye socialetiske modeller for samtale, samvær og samfund via undersøgelser i kirkens og billedkunstens rum og praksis.

Maria Projektet er drevet af en idé om, at kunsten kan være et forum for metodisk udveksling og udvikling, og projektets værker er derfor også forskellige forsøg på at udvikle en socialetisk tilgang og metode, der kan sætte nye dagsordener for, hvordan vi – i kirken, kunsten og offentligheden – lytter, taler, handler og tænker socialetisk.

Læs mere om Maria Projektet.


Happy's House - udstilling med Santiago Mostyn

Udstilling i Mariakirken kan ses tirsdage og torsdage i perioden 12. marts til 8. juni kl. 19-21.

Der er fernisering 11. marts kl. 15-18 - alle er velkommen. 

Vi beder gæster om at vise hensyn til Mariatjenestens brugere, som vil opholde sig i kirken i kunstens åbningstid.

Ny udstilling i Mariakirken er Santiago Mostyns filmportræt i tre spor af et arbejderklassehjem i East Orange, New Jersey, med en performance af jazztrommeslageren og trompetisten Victor Jones som omdrejningspunkt. 

Med Santiago Mostyns nye videoinstallation Happy’s House, der er den fjerde udstilling under Maria Projektet, træder vi ind i en personlig billedverden med mennesker og minder. Et fællesskab i et hjem, i en by, en matriark midt i en stor familie, håndholdte videooptagelser fra start 90’erne. Generationer i tæt samhørighed udspiller sig for os. Der bliver grinet, snakket, spist, leget og spillet musik. Menneskene i optagelserne er hjemme uden nødvendigvis at være det. Værten for sammenkomsterne og husets beboer er Hazel “Happy” Jones.

Santiago Mostyn

Victor Jones, hendes søn, sidder nu ved siden af, i et mørkt rum. Tiden er gået, men musikken forbinder kroppe og minder gennem tiden, imens kameraet langsomt cirkler om den herboende jazz-trommeslager i hans musikalske genkaldelse og hyldest til hans mor. Kunsten bliver ligesom kirken et rum for både heling og erindring drevet af kærlighed, men udtrykker det ikke som ord, salmer og ritualer, men som en æstetisk oplevelse, hvor sansningerne og fortællingerne fra mange kroppe, tider, lokationer mødes i ét værk.

Læs mere om Happy's House og Santiago Mostyn.

Santiago Mostyn

Maria Projektet - udgivelse af Hanne Lise Thomsen (2022)

Publikationen indeholder en række fortællinger og visuelle vidnesbyrd fra Vesterbros forskellige lokationer, herunder Mændenes Hjem, Stofindtagelsesrummet H17, Reden, Mariatjenesten m.m. Den kunstneriske præmis er baseret på virkelige møder, og det er der kommet en række meget personlige rum og fortællinger ud af. Publikationen er realiseret i nært samarbejde med dels gadebetjent Rud Ellegaard, der i 40 år har haft sit virke på Vesterbro, og som bidrager til publikationen med en række dagbogstekster, og dels Lise Grüner Bertelsen, der er medredaktør på publikationen

En kæmpe tak til alle bidragsyderne:
Angelia Leth Bagge, Anja Plesner Bloch, Brian Bo, Ivan Christensen, Rud Ellegaard, Nanna W. Gotfredsen, Ali Gozaripour, Casper Haaeman, Heidi, Peter Møller Hansen, Lars Gadegaard Hansen, Kaj, Michael Lodberg Olsen, Mikael Steen Olsen, Lise Rasmussen, Tina Sønderup, Emil S. W. Sørensen, Karen-Rebekka Wiah og Kamilla Winther

Bogen er publiceret med støtte fra:
15. Juni Fonden, Vesterbro Lokaludvalg, Københavns Kommunes Kultur- og Fritidsudvalg, Grosserer L. F. Foghts Fond, Rød Fond, Mændenes Hjem og Vesterbro Sogn