Sct. Matthæus Kirke
At blive til som menneske – med retning og livsmod
“Menneske er noget, vi hele tiden er på vej til at blive,” sagde Søren Kierkegaard. I Sct. Matthæus Kirke er vi optaget af, hvordan vi bliver til.
Når man kommer ind i kirken, der har båret så mange fødder gennem 150 år, og hvor murene er tykke af alle de ord og bønner, alle de tårer og al den musik, de har suget til sig, så løfter blikket sig. Se op! Hvælvingeloftet og altertavlen vil have os til at løfte blikket, så vores liv og mulighedsrum åbner sig.
Her i kirken skænkes retning og mening, her næres vores livskraft og livsmod, her bliver vores hjerte berørt og rørt.
Sct. Matthæus Kirke inviterer gennem en vifte af tilbud til bøn, meditation, stilhed, fordybelse, yoga, mindfulness og refleksion. Se kalenderen.
Kirken er også ofte åben i dagtimerne, så bruge den på din egen måde til et øjeblik af ro, tro og eftertanke. I stilheden bliver vi til som menneske.
Sct. Matthæus Kirke Matthæusgade 31, 1666 København V
Præster: Barbara Potapenko Jensen, Birgitte Kragh Engholm
Kirketjenere: Gry Hafstrøm, Jeanette Friewind
Organist: Philip Schmidt-Madsen
Musikpædagog: Pernille Tjørnemark
Styrk dit barns selvværd og indre ro
Med Ro på – mindfulness for børn får dit barn et fritidstilbud, der giver dem et trygt og skærmfrit rum, hvor de – gennem leg – træner de dele af hjernen giver ro og balance.
Udvalgte tirsdage kl. 16 (6-9 år) og kl. 17 (10-13 år). Læs mere, og se hvornår det foregår.
RO, TRO & EFTERTANKE
Kristentroen sætter store ord på, hvad et menneske er. Men det kræver, at vi er stille, hvis vi skal høre det.
Gudstjenester
I kirkens stille rum kan vi høre, når Gud hvisker til os. Vi lægger vores indre våben fra os, sænker paraderne, og går ind med alt det, vi er, og alt det, vi indeholder. I kirken er der plads til både negative tanker, svære følelser, forbrændte drømme og liv med buler og skrammer. I kirken sætter vi det på plads.
Birgitte Kragh Engholm, præst i Sct. Matthæus Kirke
MEDITATIVT
Yoga, bøn og mindfulness
Når vi søger ind i kirkens storhed og stilhed, lægger vindene sig, og krop og sjæl falder til ro.
For nogle kan orgelet være en støvet gammel dame. Men orglet er på alle måder det ideelle stemningsskabende instrument. Når vi røres af musik, er det ofte fordi, musikken sætter en særlig stemning. Den kan være både voldsom og blid, smuk og provokerende.
Philip Schmidt-Madsen, organist i Sct. Matthæus Kirke