Opsamling - åndeligt fællesskab i hverdagen | Folkekirken Vesterbro

Sted Apostelkirken, Saxogade 13, Vesterbro
Johnny Viktor Pedersen
Opsamling - åndeligt fællesskab i hverdagen

Opsamling er et åndeligt indspark i hverdagen og et bredt fællesskab, hvor vi kan lære nye mennesker at kende. Ideen med aftenen er, at vi i fællesskab skal inspirere hinanden og udvikle gode samtaler.

Alle nysgerrige er velkommen - også selv om du ikke plejer at komme i Apostelkirken.

På tirsdag aftener udfolder vi tanker og refleksioner om et givent emne, der kan styrke vores fællesskab. Aftenen indledes med et spændende oplæg til inspiration, som vil lægge op til efterfølgende snak i grupper. Efter godt med tid til at tale sammen er der plads til spørgsmål og diskussion. Aftenen slutter med kaffe og hygge.

31. august: Brudte relationer – hvorfor er de så svære?
Ved Tanja Maria Kristensen
Vi har alle de samme basale behov for at opleve os favnet og elsket. Og til det har vi brug for nære relationer. Men hvorfor er relationer så svære? Tanja Maria Kristensen arbejder til dagligt med børnefængsler for piger i Honduras. Med historier fra en anden virkelighed på den anden side af Atlanterhavet vil hun tale om brudte relationer med tid til refleksion ind i vores egen kontekst.

7. september: Broderskab – i troen og i blodet
Ved Henrik Nymann Eriksen og Apostelkirkens præst Niels Nymann Eriksen
Vi får besøg af en helt unik dynamisk duo, som har fulgtes ad hele livet. Apostelkirkens præst Niels Nymann Eriksen har taget sin bror Henrik med og vil tale lidt om broderskab, både i troen og gennem blodet.

14. september: Simple Living – om at leve i en varevogn
Ved Filip Bak
Filip kender til at leve simpelt. Han har gennem en periode i sit liv levet i sin varevogn med kun det allermest nødvendige. Denne aften vil vi sammen med Filip snakke om forbrug og materialisme og høre om hans forskellige hands on-erfaringer med emnet.

21. september: Skal kirken interessere sig for klimaet
Ved Miriam Randi Larsen
Er bæredygtighed og klima et kirkeligt ansvar? Miriam Randi Larsen er efterskolelærer på Skrødstrup Efterskole og har gjort sig masser af tanker og refleksioner om bæredygtighed, og hvordan vi som kristne mennesker og kirke skal forholde os til det.

28. september: Da jeg mødte Gud, eller var det omvendt?
Ved Johnny Viktor Pedersen
Aftenen kommer til at indeholde en personlig beretning om tro og det at møde Gud. Johnny arbejder til dagligt i Café Exit med tidligere indsatte og er en fast del af Apostelkirken.

5. oktober: De kristne kinesere i Kunming
Ved Sanne Raabjerg
Sanne vil dele historier fra sit besøg i Kina og sine erfaringer med kristne i den asiatiske del af verden.

12. oktober: Kirkens liturgi – trospraksis og gudsoplevelse
Ved Jens Braüner
Kirkens liturgi er et fast grundlag for folkekirkens gudstjenestefællesskab om søndagen. Jens Braüner er fast del af Apostelkirken og en nyuddannet teolog, som har gjort sig en del tanker om gudstjenestens form, og hvordan dens liturgi kan give nye perspektiver på ens trospraksis og gudsoplevelse.