Lights on Vesterbro: Maria Projektet – kunst, samtale og musik i Mariakirken | Folkekirken Vesterbro

Dato Torsdag d. 2. september 2021, Kl. 17:00 til kl. 21:00
Sted Mariakirken, Istedgade 20, 1650 København V
Lise Rasmussen (præst) og Matthias Borello (kurator)

Lights on Vesterbro
Arrangementet er en del af Vesterbro-begiveheden Lights on Vesterbro, som er et lokalt-kulturelt initiativ fra Vesterbro Lokaludvalg. Lights on Vesterbro skabes i samarbejde med det lokale erhvervsliv, kulturliv og foreninger.

NOOR + Helle for de udsatte (2007) & Enghave Minipark (2010-2021) v. Kenneth A. Balfelt
Vi starter dagen med en koncert i kirken med vokalgruppen NOOR, der synger sange fra hele verden, blandt andet Georgien, Korsika, Østeuropa og Skandinavien. Det meste af denne unikke musik er blevet videregivet fra generation til generation i mange hundrede år, og det er med en dyb respekt for historierne og menneskene bag.

Maria Projektet - et kunstprojekt i Mariakirken
Som en del af Lights on Vesterbro vil Maria Projektet se på, hvordan både Mariakirken og kunsten forsøger at skabe rum og værdighed for dem, som samfundet har svært ved at rumme. Vi viser dokumentaren fra 2007 Helle for de udsatte, er i åben samtale med de involverede kræfter i Mariatjenesten om udviklingen og bliver trukket med ind i kunstprojektet Enghave Minipark (2010-2021) af Kenneth A. Balfelt, der forsøgte at skabe ejerskab og anerkendende rammer for en udsat gruppe københavnere i 2010.

Læs mere om Maria Projektet

PRAXIS
Dagens arrangement er en del af Maria Projektet, der indledes i efteråret med en række samtaler og aktiviteter under titlen Maria Projektet – PRAXIS, der både introducerer de deltagende kunstnere og deres metoder og inviterer organisationer og aktører dedikeret det social-etiske arbejde lokalt på Vesterbro, nationalt og internationalt til at perspektivere og informere om den virkelighed projektet retter sig mod. PRAXIS vil være rammen for projektets løbende refleksion over både kirkens og kunstens normer og metoder i mødet med virkeligheden.