Mening, tro og etik: om de tre vilde år med trykkefrihed 1770-73 | Folkekirken Vesterbro

Mening, tro og etik: om de tre vilde år med trykkefrihed 1770-73

Mening, tro og etik: om de tre vilde år med trykkefrihed 1770-73

Dato Onsdag d. 8. september 2021, Kl. 16:00 til kl. 18:00
Sted Eliaskirken
William Salicath og Ulrik Langen
Mening, tro og etik: om  de tre vilde år med trykkefrihed 1770-73

Ulrik Langen: tre vilde år med trykkefrihed 1770-73
14. september 1770 indførte Christian 7. og hans livlæge Struensee trykkefrihed, men hvad skete der, da en europæisk stat gav ordet frit og fjernede al censur?

I dette foredrag følger professor i historie Ulrik Langen udvalgte debatter og fejder og indrammer den nye offentlighed, som opstod mellem alt fra trykkerier og bogboder til fiskerkoner, spækhøkere, værtshuse og bordeller.

Mening, tro og etik
En række onsdage fra januar til maj og fra september til december kan du under titlen Mening, tro og etik opleve debattører, teologer, forfattere, politikere, historikere, kunstnere og almindelige mennesker med personlige historier folde sig ud om emner, der berører tro, etik og samfund.

Vi indleder med en kort gudstjeneste kl. 16 ved William Salicath.
Herefter er der kaffe og hyggeligt samvær.
Kl. 17 begynder foredraget.