Stressfri i gårdhaven | Folkekirken Vesterbro
Hjem

Vi re-designer vores hjemmeside!

Vores design er ved at blive opdateret for at forbedre oplevelsen på vores hjemmeside. Hjemmesiden vil være klar igen:

Hvis du har brug for at kontakte os kan du gøre det her:

Stressfri i gårdhaven

DEC
08

Stressfri i gårdhaven


Dato Onsdag d. 8. december 2021, Kl. 13:00 til kl. 16:00
Sted Apostelkirken, Saxogade 13, Vesterbro
Medvirkende
Eva Green Meinel
Stressfri i gårdhaven

Stressfri er et gratis tilbud til dig, der er ramt af stress, stressrelateret angst eller depression - og til dig, der gerne vil forebygge stress

Stressfri er et frirum, hvor du kan finde ro. Her dyrker vi grøntsager og blomster og mediterer sammen. Vi skaber et helende nærvær.

Naturliv er godt for sjælen
Når du er stressramt, er dit nervesystem i alarmberedskab – tankerne ræser af sted, og det kan være svært at være til stede i nuet. I Apostelkirkens gårdhave får vi jord under neglene, og tankerne falder til ro.

Program
Onsdage kl. 13-16
Vi dyrker naturen den første time. Fra kl. 15 er der guidet meditation i kirken.

Se oversigt over kommende Stressfri i gårdhaven

Kom og gå, som du vil
Kom når det passer dig. Vær med fem minutter eller hele eftermiddagen. Det er op til dig. Stressfri i gårdhaven kræver ikke tilmelding. Det er gratis at deltage.

Stilhed omkring bålet
Om vinteren laver vi mad over bål. I flammernes skær går både krop og sind ned i gear. Indenfor binder vi kranse og slapper af med andre kreative sysler.

Guidet meditation - giv slip på tankerne
Med guidet eller gående meditation lægger vi distance til vores tanker, så de ikke overmander os. Vi vender os mod nuet, kroppen og åndedrættet. Sidst på dagen har du mulighed for at deltage i kristen meditation, som minder meget om andre meditationsformer men med et kristent fokus.

Du er god nok!
Stress og tankemylder får os nemt til at føle os utilstrækkelige. Men jo! Du er god nok, med alt, hvad du rummer. Det er en grundværdi for vores fællesskab i gårdhaven.

Stilhed - sammen med andre
Måske du gerne vil være sammen med andre mennesker - og samtidigt har brug for at skærme dig. Så tag et ”stille”-badge på.

For alle – uanset tro
Du behøver ikke være kristen eller troende for at deltage. Stressfri i gårdhaven er et tilbud til alle, der er ramt af stress og har brug for et frirum.

Eva Green Meinel
Kvinden bag Stressfri i gårdhaven har selv haft stress inde på livet. Hun er oprindelig uddannet jurist og har siden efteruddannet sig i psykoterapi og meditation. Som stressramt havde hun stor glæde af havearbejde og meditation og ønsker at give denne erfaring videre til andre i samme situation. I Apostelkirkens gårdhave, en stille plet på Vesterbro, finder vi ro ved at dyrke planter og grøntsager, lave mad over bål og ved meditation.

Du finder Stressfri i Apostelkirkens gårdhave:
Apostelkirken, Saxogade 13, Vesterbro

Stressfri i gårdhaven er er støttet af Samvirkende Menighedsplejer og Den Folkekirkelige Udviklingsfond.