ORGEL+ Visuel koncert med hologrammer | Folkekirken Vesterbro

ORGEL+ Visuel koncert med hologrammer

Dato Onsdag d. 26. maj 2021, Kl. 21:30 til kl. 22:45
Sted Sct. Matthæus Kirke, Matthæusgade 31, 1666 København V
Sct. Matthæus kirkes kantori, Philip Schmidt-Madsen, orgel og Lars Egegaard Sørensen, lysdesign
Gratis adgang
ORGEL+ Visuel koncert  med hologrammer

Visuel koncert med hologrammer - Korsvejens drama i lys og iscenesættelse

Åbningskoncerten i festivalen ORGEL+ bliver en totaloplevelse for sanserne.

Via Dolorosa er navnet på den vej Jesus gik ud til Golgata. Via Crucis (Korsets vej) er den traditionelle skildring af lidelseshistorien i de såkaldte 14 korsvejsstationer og har givet adskillige komponister og malere inspiration til storladen musik og udtryksfulde kunstværker. Særligt katolske kirker har deres egne ”versioner” af de 14 stationer hængende. Lysdesigneren Lars Egegaard Sørensen har, med inspiration fra især den franske kunstner Henri Matisse' (1869-1954) 14 korsvejsstationer i det lille Chapelle du Rosaire i Vence på den franske sydkyst, skabt sit unikke bud på de 14 korsvejsstationer, som han gennem hologrammer giver liv i kirken under opførelsen af netop korsvejsstationerne. Musikalsk vil de 14 stationer præsenteres i en mindre dramatisk iscenesættelse, der ligesom lysdesignet vil udnytte hele kirkerummet.

Franz Liszt's (1811-1886) Via Crucis er komponeret for kor, solister og orgel. Orgelmusikken spiller en ikke ubetydelig rolle i Franz Liszt æuvre og i mange værker behandler Liszt orglets klanglige muligheder ud fra en orkestral vinkel. Orgelakkompagnementet i Via Crucis er således et stort anlagt orkesterakkompagnement tilpasset det romantiske orgels muligheder med særligt stor dymanisk spændivdde.

Franz Liszt blev som 54-årig præsteviet, hvilket forstærkede den religiøse dimension i hans værker betydeligt. Med Via Crucis fra 1878-79 forsøgte han til dels at forny den liturgiske musik, men forgæves. Værket faldt ikke i datidens smag og blev først uropført et halvt århundrede senere i 1929.

Medvirkende Sct. Matthæus kirkes kantori Philip Schmidt-Madsen, orgel Lars Egegaard Sørensen, lysdesign

Bemærk at der er begrænset antal pladser ift. det gældende forsamlingsloft.