Lux Mundi – koncert med Universitetskoret Lille MUKO | Folkekirken Vesterbro

Sted Mariakirken, Istedgade 20, 1650 København V
Universitetskoret Lille MUKO
Lux Mundi – koncert med Universitetskoret Lille MUKO

Universitetskoret Lille MUKO opfører Niels la Cours Lux Mundi – 3 Mottetti Latini.

Til koncerten vil Lille MUKO også opføre Per Nørgårds Fire latinske motetter. Her folder komponisten det lille pentatone motiv ud til fire helt forskellige motetter, to mørke og to lyse. Henry Purcells to motetter må til gengæld betegnes som mørke; dog vender stemningen til sidst til strålende lys i Lord, how long wilt Thou be angry?. I denne samt i Remember not, Lord, our offences benytter Purcell en farverig palette af satstyper til at forme teksten. Ikke uden grund betragtes han som en af Englands allerstørste komponister gennem tiderne.

På programmet er også musik af en anden komponist, der som danske Nørgård er kendt for at økonomisere med det musikalske stof, nemlig Arvo Pärt. Lille MUKO synger Which was the Son of …, som med udgangspunkt i Lukasevangeliet ruller hele Jesu’ stamtræ ud, samt Nunc dimittis, som også er kendt som ”Simeons Lovsang”. Teksten til Nunc dimittis handler om den gamle jøde Simeon, der ser det lille Jesusbarn og forstår, at Messias omsider er kommet; han kan se døden i møde med fred. Koncerten slutter af med en suite af danske årstidssange.

Der er fri entré.

Læs mere om Mariakirken.