AFLYST: Tirsdagsmøde - foredrag om snevinteren 1978 | Folkekirken Vesterbro

Begivenheden har allerede fundet sted.

Dato Tirsdag d. 13. april 2021, kl. 14:00
Sted Enghave Kirke
Jette Steffensen
AFLYST: Tirsdagsmøde - foredrag om snevinteren 1978

Efter en kort gudstjeneste ved Jette Steffensen er der foredrag og kaffe.

Ole-Christian Munk Plum: Dampkraft i vintervejr - om problemer i snevinteren 1978-1979

En snestorm slog til midt på dagen 28. december 1978 og lagde det meste af Danmark ned. Snestormen varede i fire dage og stoppede først nogle timer inde i det nye år. Værst gik det ud over Sydsjælland og Lolland Falster, som blev helt lukket af snemasserne.

Tog og færger stoppede, veje lukkede, og ambulancer kunne ikke køre ud. Flere steder var snemængderne så voldsomme, at huse nærmest blev begravet i sne. Selv et tog med påmonteret sneplov kørte fast.

Snestormen var både i sin voldsomhed og længde helt enestående efter danske forhold. Ikke i de seneste 100 år havde man oplevet så meget sne.