Tirsdagsmøde - foredrag om 1950'erne | Folkekirken Vesterbro

Sted Enghave Kirke
Jette Steffensen
Tirsdagsmøde - foredrag om 1950'erne

Efter en kort gudstjeneste er der foredrag og kaffe.

Lars Ringholm: Danmark i 1950’erne - mellem krig og velfærd
1950’erne er beretningen om et Danmark, der skulle finde sin nye plads i Europa. Et årti, hvor gamle normer og sædvaner kom under pres. Hvor rock’n'roll, tyggegummi og coca cola fristede de unge. Hvor Morten Korch-filmene mindede forældrene om dengang, før verden gik af lave.

Danmark sad lidt fast i 1950’erne. Besættelsestiden var overstået, men det kneb med at komme videre, for økonomien ville ikke komme rigtig i gang trods Marshall-hjælp og nye traktorer. Men det var tydeligt, at noget var på vej. For efter anden verdenskrig var det USA, der dominerede, og amerikanerne kendte kun en vej - og det var fremad.

Danmark fik kvindelig tronfølge, og tre markante statsministre bidrog på hver sin måde til, at Danmark skulle blive rustet til 1960’erne og det største velfærdsboom nogensinde.