ORGEL+ Detusche Lieder | Folkekirken Vesterbro
Hjem

Vi re-designer vores hjemmeside!

Vores design er ved at blive opdateret for at forbedre oplevelsen på vores hjemmeside. Hjemmesiden vil være klar igen:

Hvis du har brug for at kontakte os kan du gøre det her:

Advarselsmeddelelse
Begivenheden har allerede fundet sted.

ORGEL+ Detusche Lieder

MAJ
26

ORGEL+ Detusche Lieder


Dato Onsdag d. 26. maj 2021, Kl. 20:00 til kl. 21:00
Sted Sct. Matthæus, Matthæusgade 31, 1666 København V
Medvirkende
Philippa Cold (sopran) og Philip Schmidt-Madsen (orgel)
Pris
Gratis - men husk gyldigt Coronapas
ORGEL+ Detusche Lieder

Kærlighed i liv og død - tyske lieder af Mahler og Wagner

Oplev det danske soprantalent Philippa Cold i Wagners Wesendonck Lieder og Mahlers Rückert Lieder. Philip Schmidt-Madsen akkompagnerer på Sct. Matthæus kirkes romantiske orgel - et unikum i det danske orgellandskab hvis klangudtryk passer perfekt til det tysk-dansk romantiske repertoire og i særdeleshed til symfoniske transskriptioner.

Koncerten indledes med forspillet til Wagners ultimative kærlighedsopera Tristan og Isolde, hvori den musikteoretiske "tristan"-akkord præsenteres. En spændingsakkord, der først ca. 5 timer senere mod operaens slutning opløses "rigtigt". Der er adskillige musikalske paralleller mellem operaen og Wesendonck-liederne, som Wagner komponerede samtidig og til dels brugte som stilstudie til Tristan og Isolde. Teksten er skrevet af Mathilde Wesendonck, hustruen til en af Wagners mæcener Otto Wesendonck, med hvem Wagner formentlig havde en kærlighedsaffære.

Hvor Wagners lieder til dels mest omhandler den jordiske kærlighed, så beskæftiger Mahlers Rückertlieder med tekst af Friedrich Rückert sig mere om den hinsides og evige kærlighed, bl.a. i den ekstrem smukke "Ich bin der Welt abhanden gekommen". 

Hør desuden Langgaards store orgelfantasi "Nemo contra deum nisi deus ipse" (Ingen imod Gud undtagen Gud selv), hvori Langgaard citerer gralsklokkemotivet fra Wagners opera Parsifal.

Medvirkende
Philippa Cold, sopran
Philip Schmidt-Madsen, orgel

OBS - husk gyldigt Coronapas