Udsolgt: Kulturen i Sct. Matthæus: Foredrag og koncert | Folkekirken på Vesterbro

• Begivenheden har allerede fundet sted.
Torsdag d. 20. februar 2020, Kl. 19:30 til kl. 22:30

Arrangementet er udsolgt

Kulturen i Sct. Matthæus har i samarbejde med Cinemateket arrangeret filmvisning, foredrag og koncert om Franz Kafka 7. januar, 14. januar og 20. februar

Kafka og Kierkegaard - et uventet møde mellem en jødisk forfatter og en protestantisk filosof i Sct. Matthæus Kirke

Foredrag ved professor Isak Winkel Holm
Søren Kierkegaard var den eneste filosof, Franz Kafka kommenterede på skrift. I en håndfuld breve og optegnelser reflekterede Kafka over især Kierkegaards værk "Frygt og Bæven". Foredraget vil tage udgangspunkt i Kafkas bemærkninger om Kierkegaard, men vil også følge, hvordan Kierkegaards abstrakte begreber og sanselige billeder kom til at spille en rolle i Kafkas sene forfatterskab, ikke mindst i den ufærdige roman "Slottet" fra 1922.

Uropførelse af kortere, musikalsk værk med inspiration fra Kafkas digtning
Komponist: Birgitte Alsted
Klarinettist: Jonas Frølund