Koncert og node-release: Rued Langgaards orgelværker 1907-1947 | Folkekirken på Vesterbro
Torsdag d. 28. november 2019, Kl. 16:00 til kl. 17:00

Koncert i anledning af udgivelsen af Rued Langgaards Orgelværker 1907-1947 (samt værker for orgel og messingblæsere).

Ulrik Spang-Hanssen (professor ved Det Jyske Musikkonservatorium) og Philip Schmidt-Madsen (organist i Sct. Matthæus Kirke) opfører fem værker fra det nye bind, herunder to med messingblæsere.

Bendt Viinholt Nielsen (hovedredaktør) vil fortælle om udgivelsen samt introducere værkerne.

Afslutningsvis byder Edition Wilhelm Hansen på et glas vin.

Om Rued Langgaards Orgelværker 1907-1947
For to år siden kunne Rued Langgaard Udgaven og Edition Wilhelm Hansen præsentere Rued Langgaards præludier og mindre orgelstykker i tre bind med i alt 113 kompositioner, hvoraf hovedparten er skrevet til gudstjenestebrug.

Nu er turen kommet til Langgaards koncertværker, som er samlet i et nyt bind i samme serie. Det nye bind, ”Orgelværker 1907-1947” rummer nyudgivelser af Langgaards to tidlige orgelværker ”Fantasia patetica” og ”Toccata”, der udkom første gang i 1912, og større kompositioner som ”Preludio patetico” (1913), ”Nemo contra deum nisi deus ipse” (1932-33) og ”In ténebras exteriores” (1947).

Bindet indeholder også fire værker for orgel og messingblæsere, blandt andet ”Fantasi over Dronning Dagmar ligger i Ribe syg”.

Bag udgivelsen
- står professor Ulrik Spang-Hanssen, Det Jyske Musikkonservatorium, domorganist Birgitte Ebert (Ribe), og Rued Langgaard Udgavens hovedredaktør Bendt Viinholt Nielsen.

Philip Schmidt-Madsen (organist i Sct. Matthæus Kirke), Ulrik Spang-Hanssen (professor ved Det Jyske Musikkonservatorium) og Bendt Viinholt Nielsen (hovedredaktør)
Sct. Matthæus Kirke