Marias læseklub | Folkekirken Vesterbro
Hjem

Vi re-designer vores hjemmeside!

Vores design er ved at blive opdateret for at forbedre oplevelsen på vores hjemmeside. Hjemmesiden vil være klar igen:

Hvis du har brug for at kontakte os kan du gøre det her:

Marias læseklub

FEB
21

Marias læseklub


Dato Tirsdag d. 21. februar 2023, Kl. 19:00 til kl. 21:00
Sted Mariakirken, Istedgade 20, Vesterbro
Medvirkende
Lotte N. Forchhammer
Marias læseklub

Forårets bøger i Marias læseklub er valgt ud fra temaet familiehemmeligheder

Hvad sker der, når hemmeligheder huserer i slægten? Hvilke traumer og tabuer dækker de over? Hvordan kan man overhovedet give sprog til ordløse fornemmelser og alt det, der ikke bliver sagt?

I de valgte bøger bakser karaktererne med at finde vej i det spind af afledningsmanøvrer, fortielser eller løgne, der dækker over vigtige oplysninger. Oplysninger, der gælder eksistens, identitet eller sjælelig overlevelse.  

Bibelen
I dette forår inddrager vi hver gang en tekst fra Bibelen, der udtrykker nogle af de samme menneskelige dramaer eller tematikker som den skønlitterære bog. 

Litteraturen

21. februar: Eurotrash (2021) af Christian Kracht
Oversat fra tysk af Madame Nielsen (2022)

Christian Kracht tager os med i taxaen på roadtrip med ham selv og hans excentriske mor, hendes velassorterede hjemmeapotek, fire flasker vodka og en plasticpose fyldt med 600.000 schweizerfranc. 

Kracht skriver veloplagt og spiddende med udgangspunkt i sin egen familiehistorie, hvor skeletterne hænger tæt. Undervejs gennem de schweiziske alper støder mor og søn på et bizart persongalleri, ligesom de med vid og bid skændes, omgås, farer vild og finder vej med hinanden og deres traumatiske familiehistorie. 

Romanen er allerede omsat til kritikkerrost dramatik på scener i Berlin, Hamborg og Wien.

Bogen fås hos boghandlere, på biblioteket, som e-bog og som lydbog.

Husk tilmelding
Alle er velkommen, men det er nødvendigt at tilmelde sig. Kontakt præst Lotte N. Forchhammer.

Om Marias læseklub
I Marias læseklub ser vi ikke bare skønlitteraturen en særlig kunstform men også en særlig erkendelsesform. Vi kan erfare og erkende noget i læsningen af god litteratur, som vi ikke kan komme i nærheden af på andre måder, simpelthen fordi den tænkning, litteraturen giver rum for, er uhyggelig kompleks. Den er ikke bare intellektuel og begrebslig, men også sanselig og konkret.