Tine Reeh: Kampen for kvinders mulighed for ordination 1916-48 | Folkekirken Vesterbro

Tine Reeh: Kampen for kvinders mulighed for ordination 1916-48

Tine Reeh: Kampen for kvinders mulighed for ordination 1916-48

Dato Onsdag d. 26. april 2023, Kl. 16:00 til kl. 18:00
Sted Eliaskirken, Vesterbrogade 49, Vesterbros Torv
William Salicath
Tine Reeh: Kampen for kvinders  mulighed for ordination 1916-48

For præcis 75 år siden blev de første kvinder ordineret til præsteembede i Danmark, men hvad banede vej for dette brud med den hidtidige praksis?

Kirkehistoriker Tine Reeh vil skitsere forløbet for os. Samtidig giver 75-års-jubilæet anledning til at stille mere grundlæggende spørgsmål: Hvilken rolle spiller kultur og det omgivende samfund for vores forståelse af kirke og kristendom?

Mening, tro & etik
Foredraget er en del af Eliaskirken Mening, tro & etik-arrangementer.

En række onsdage i Eliaskirken fra januar til maj og fra september til december kan du under titlen Mening, tro & etik opleve debattører, teologer, forfattere, politikere, historikere, kunstnere og almindelige mennesker med personlige historier folde sig ud om emner, der berører tro, etik og samfund.

Vi indleder med en kort gudstjeneste kl. 16 ved William Salicath. Herefter er der kaffe og hyggeligt samvær. Kl. 17 begynder foredraget.

Læs mere om Mening, tro & etik.

Se kalenderen for andre foredrag, debat- og samtalearrangementer i Eliaskirken og Folkekirken Vesterbro.