Eva Ravn Møenbak: Ruslands nationale selvfortælling – en mytologisering | Folkekirken Vesterbro

Eva Ravn Møenbak: Ruslands nationale selvfortælling – en mytologisering

Eva Ravn Møenbak: Ruslands nationale selvfortælling – en mytologisering

Dato Onsdag d. 8. februar 2023, Kl. 16:00 til kl. 18:00
Sted Eliaskirken, Vesterbrogade 49, Vesterbros Torv
William Salicath
Eva Ravn Møenbak: Ruslands nationale  selvfortælling – en mytologisering

Skal vi forstå nogle af de bagvedliggende grunde til invasionen af Ukraine, må vi se på Ruslands nationale selvfortælling og forestillingen om Det hellige Rusland. Hvad betyder det, at Rusland opfattes som helligt, og hvilken betydning har det for Ruslands geopolitiske ageren?

Dette er nogle af de spørgsmål, Eva Ravn Møenbak, lektor emerita og medforfatter til lærebøgerne Religioner lever og Flere sider af Rusland vil besvare.

Mening, tro & etik
Foredraget er en del af Eliaskirken Mening, tro & etik-arrangementer.

En række onsdage i Eliaskirken fra januar til maj og fra september til december kan du under titlen Mening, tro & etik opleve debattører, teologer, forfattere, politikere, historikere, kunstnere og almindelige mennesker med personlige historier folde sig ud om emner, der berører tro, etik og samfund.

Vi indleder med en kort gudstjeneste kl. 16 ved William Salicath. Herefter er der kaffe og hyggeligt samvær. Kl. 17 begynder foredraget.

Læs mere om Mening, tro & etik.

Se kalenderen for andre foredrag, debat- og samtalearrangementer i Eliaskirken og Folkekirken Vesterbro.