Max Reger 150 år - fødselsdagskoncert | Folkekirken Vesterbro
Hjem

Vi re-designer vores hjemmeside!

Vores design er ved at blive opdateret for at forbedre oplevelsen på vores hjemmeside. Hjemmesiden vil være klar igen:

Hvis du har brug for at kontakte os kan du gøre det her:

Advarselsmeddelelse
Begivenheden har allerede fundet sted.

Max Reger 150 år - fødselsdagskoncert

MAR
22

Max Reger 150 år - fødselsdagskoncert


Dato Onsdag d. 22. marts 2023, kl. 19:30
Sted Sct. Matthæus Kirke, Matthæusgade 31, Vesterbro
Medvirkende
Schola Cantorums Kvindekor og Mandskor, Sigrid Damsager og Philip Schmidt-Madsen
Max Reger 150 år - fødselsdagskoncert

Fejring af den tyske komponist Max Regers 150 års fødselsdag med en koncert tilegnet hans musik for kor og orgel

MAX REGER 150 ÅR
Schola Cantorums Kvindekor og Mandskor synger nogle af de mindre kendte værker for netop ligestemmigt mands- og kvindekor og synger sammen nogle af hans mere kendte værker for blandet kor, Unser lieben Frauen Traum og Nachtlied. Organist Philip Schmidt-Madsen spiller et lille udvalg af Regers rige produktion for netop orgel.

Kirkemusikken stod Regers hjerte nær, og koncerten kulminerer med en koralkantate til påsketiden, O Haupt voll Blut und Wunden, der er skrevet over salmemelodien O hoved højt forhånet, som også findes som nummer 193 i den danske salmebog.

Traditionen med at folde en salmemelodi ud i variationer med solister og kor, instrumentalstemmer og orgel (eller orkester) kendes også fra tidligere komponister som J.S. Bach og Mendelssohn. Netop salmemelodien O Haupt voll Blut und Wunden bruger Bach i sin Matthæuspassion. Her får vi Regers senere og langt mere romantiske bud på, hvad melodien kan udfoldes til.

OM DE MEDVIRKENDE OG FØDSELAREN
Max Reger levede i 1873-1916 og var komponist, organist, dirigent og koncertpianist. Han arbejdede i Universitätskirche St. Pauli i Leipzig og underviste i teori og satslære på konservatoriet samme sted. Han skrev en enorm mængde værker i stort set alle genrer i de 25 år, han var aktiv som komponist. Stilen bærer præg af den udvidede romantiske harmonik og tonesprog, som man også finder det hos Liszt og Wagner, kombineret med de strenge kompositionsteknikker kendt fra barok og klassik. Korværkerne vidner om beherskelse af stemmeføring og kendskab til menneskestemmens styrker og kvaliteter; orgelværkerne er ofte virtuose; krævende og givende for både musiker og publikum.

Schola Cantorum København er en samlebetegnelse for et kvindekor og et mandskor, begge grundlagt og ledet af dirigent Sigrid Damsager. Korene arbejder primært hver for sig, men går ved udvalgte lejligheder sammen i større projekter. Kendetegnende for begge kor er et stort fokus på det klanglige arbejde og korets sammensungethed, og begge kor arbejder med et bredt repertoire, der ud fra den klassiske tradition åbner sig mod nyere værker, folkeviser, improvisation og barbershop. Korene har optrådt ved bl.a. Maribo Domkirkes 600 års jubilæum, Nordisk Korlederforum og som soundtrack på filmen Den næstsidste. Korene har uropført værker af flere nulevende komponister.

Sigrid Damsager, dirigent
Sigrid Damsager er uddannet kordirigent fra konservatorierne i Aalborg og Stockholm, har dirigeret alt fra børnekor over radiokor til eliteungdomskor og nyskrevet opera. Hun har vundet guld ved flere korkonkurrencer med sine ensembler og modtog 2013 dirigentprisen ved korkonkurrencen Cracovia Cantans. Sigrid er ansat som kirkemusiker i Himmelev Sogn, er kunstnerisk leder og dirigent for Schola Cantorum København og bruges jævnligt som korinstruktør og lærer for dirigentstuderende.

Philip Schmidt-Madsen, organist
Philip Schmidt-Madsen er uddannet organist og kantor fra konservatorierne i København og Bremen, har vundet 1. pris ved Den internationale Carl Nielsen orgelkonkurrence og er debuteret fra solistklassen på Det Kgl. Danske Musikkonservatorium. Han er ansat som organist og kantor ved Sct. Matthæus Kirke og har stor koncertaktivitet i ind- og udland og samarbejder med en lang række kor og orkestre som DR Vokalensemblet og Odense Symfoniorkester. Philip underviser på Det Kgl. Danske Musikkonservatorium og har udgivet solo-CD’en Outer Darkness.