Tirsdagsmøde - Barbara Potapenko Jensen om kirken i udlandet | Folkekirken Vesterbro

Dato Tirsdag d. 18. april 2023, Kl. 14:00 til kl. 16:00
Sted Sønder Boulevard 120, Vesterbro
Jette Steffensen
Tirsdagsmøde - Barbara Potapenko Jensen om kirken i udlandet

Efter en kort gudstjeneste er der foredrag og kaffe i menighedssalen.

Barbara Potapenko Jensen: Min danske kirke i udlandet
Barbara er vokset op som udlandsdansker i en familie, hvor kirken blev det naturlige samlingspunkt. Barbara kender Danske Sømands- og Udlandskirker (DSUK) som bruger fra sin tid i London. Derefter har hun været ansat som ungdomsassistent i Sydney og som teologisk praktikant i Sømandskirken i Hamborg.

Barbara vil fortælle om sine egne oplevelser og om organisationen DSUK, der i 2019 havde100-års jubilæum.

Danske kirker i udlandet er ikke finansieret af folkekirken eller den danske stat, og alligevel kan DSUK ansætte og udsende præster til 53 steder i verden. Uden for Danmarks grænser opholder mere end 250.000 danskere sig: Søfolk, udstationerede, studerende, danske mindretal, emigranter og turister.

Rejser du derud, er du langt væk, men ikke alene.

Barbara Potapenko Jensen er præst i Sct. Matthæus Kirke.