Tirsdagsmøde - et musikalsk foredrag med Eril Axel Wessberg | Folkekirken Vesterbro

Dato Tirsdag d. 7. februar 2023, Kl. 14:00 til kl. 16:00
Sted Sønder Boulevard 120, Vesterbro
Jette Steffensen
Tirsdagsmøde - et musikalsk foredrag med Eril Axel Wessberg

Efter en kort gudstjeneste er der foredrag og kaffe i menighedssalen.

Erik Axel Wessberg: 50 år i selskab med guitaren
De fleste danskere over en vis alder kender Erik Axel Wessbergs ”poetiske” guitarklang (som anmelderne har betegnet den), men det er ikke sikkert, de ved det. Han begyndte som guitarist i DRs børneprogrammer i slutningen af 1960'erne og begyndelsen af 1970'erne.

Erik stod blandt andet bag musikken til den første tv-julekalender, Decembervej i 1967 - den med Magnus Tagmus.

Sonja, der samme år tog de danske tv-seere med storm, blev ledsaget af hans guitar, når hun spadserede op ad Saxogade med sin lillebror i klapvogn og lillesøster ved hånden. Når fx Hanne Willumsen og Kjeld Nørgaard brød ud i sang i Legestue, var det Erik, der spillede til.

Fra midten af 1970'erne blev Erik Axel Wessberg tv-producer, men i dag er guitaren hentet frem igen.

I dag spiller Erik i Enghave Kirke danske sange, kendte revymelodier, populære filmtemaer, jazzstandards, originale stykker for guitar og meget mere tilsat muntre anekdoter fra 50 år i guitarens selskab.