Koncert: Forestillinger fra den gamle og den nye verden | Folkekirken Vesterbro
Hjem

Vi re-designer vores hjemmeside!

Vores design er ved at blive opdateret for at forbedre oplevelsen på vores hjemmeside. Hjemmesiden vil være klar igen:

Hvis du har brug for at kontakte os kan du gøre det her:

Koncert: Forestillinger fra den gamle og den nye verden

NOV
04

Koncert: Forestillinger fra den gamle og den nye verden


Dato Fredag d. 4. november 2022, Kl. 17:00 til kl. 18:00
Sted Enghave Kirke, Sønder Boulevard 120, Vesterbro
Medvirkende
Louise Hjorth (blokfløjter og elektronik)
Koncert: Forestillinger fra den gamle og den nye verden

Ved denne koncert spiller Louise Hjorth Johann Sebastian Bachs solopartitaer for fløjte, som hver især bliver ledsaget af en elektroakustisk afledning for fløjte, live- og gennemkomponeret elektronik inspireret af det foregående barokke værk.

Der er gratis adgang.

FORESTILLINGER FRA DEN NYE OG DEN GAMLE VERDEN er et stort soloprojekt, hvor blokfløjtenist Louise Hjorth samler blokfløjtens kerne-solorepertoire fra barokken og transcenderer det ind i lyden af det 21. århundrede. 

Louise Hjorth er kendt for virtuost at udforske blokfløjtens klassiske soniske standpunkt igennem effektpedaler og heftig computerprocessering. I denne koncertrække bliver det elektroakustiske klangunivers afledt af lyden fra den gamle verden – nemlig fra 1700-tallets Tyskland. 

Barokkens satstyper fantasi, capriccio og partita er alle frie betegnelser, der lægger op til en friere fortolkning, opbygning og improvisation – også når man spiller det opførelsespraksiskt korrekt. Det giver derfor god mening at sætte denne frie men strengt gennemkomponerede højklassiske musik ind i nutidens kontekst og finde en lyd i samtidens grænseland mellem komposition, improvisation og performance. 

Med et ønske om at overskrive og gentænke de udtryk der sædvanligvis knytter sig til den klassiske musik udforskes her bindeleddene mellem samtidens eksperimentalmusik og det klassisk udtryk med udgangspunkt i barokkens store soloværker.