Adventskoncert med Blaagaard Kammerkor | Folkekirken Vesterbro

Dato Søndag d. 18. december 2022, kl. 17:00
Sted Kristkirken, Enghave Plads 18, Vesterbro
Adventskoncert med Blaagaard Kammerkor

Blaagaard Kammerkor opfører et charmerende værk af den franske barokkomponist Marc-Antoine Charpentier

Messe de Minuit
For kor, strygerensemble og continuo (cembalo)
Værket bygger på franske julesange, som kan dateres tilbage til renaissancen og sen middelalder. Det sprudler af liv og dristighed, og Charpentier skriver på et tidspunkt, at han “ønsker at rense kristne menneskers ører, så de kan høre englene synge.”

Charpentiers døde i 1704 uden, at hans kompositioner fra hans sidste periode blev bevaret. De blev simpelthen konfiskeret. Men nu er de dukket frem igen.

Ved koncerten synger Blaagaard Kammerkor også danske julesange og -salmer. Organist Kai Ole Bøggild medvirker med Mozarts Fuga i g-moll (KV401).