Mening, tro og etik - om guldalderens landskabsmaleri | Folkekirken Vesterbro

Sted Eliaskirken, Vesterbrogade 49, Vesterbros Torv
William Salicath og Gertrud Oelsner
Mening, tro og etik - om guldalderens landskabsmaleri

Gertrud Oelsner: Hvordan guldalderens landskabsmaleri har formet vores syn på Danmark
1800-tallets landskabsmalerier fortæller ikke blot noget om vores politiske og kulturelle forestillinger, de har også formet vores forståelse af, hvad Danmark er for en nation.

Gertrud Oelsner er direktør for Den Hirschsprungske Samling og har skrevet bogen "En fælles forestillet nation".

Hun vil i dette billedforedrag fortælle om guldalderens landskabsmalerier, og hvad der også ligger bag de velkendte motiver af grønne bøgeskove, kyststrækninger og bølgende kornmarker.

Mening, tro og etik
En række onsdage i Eliaskirken fra januar til maj og fra september til december kan du under titlen Mening, tro og etik opleve debattører, teologer, forfattere, politikere, historikere, kunstnere og almindelige mennesker med personlige historier folde sig ud om emner, der berører tro, etik og samfund.

Vi indleder med en kort gudstjeneste kl. 16 ved William Salicath. Herefter er der kaffe og hyggeligt samvær. Kl. 17 begynder foredraget.

Læs mere om Mening, tro og etik.

Se kalenderen for andre foredrag, debat- og samtalearrangementer i Eliaskirken og Folkekirken Vesterbro.