Mening, tro og etik - om konflikten mellem de kristne og de kulturradikale | Folkekirken Vesterbro

Dato Onsdag d. 12. oktober 2022, Kl. 16:00 til kl. 18:00
Sted Eliaskirken, Vesterbrogade 49, Vesterbros Torv
William Salicath og Christoffer Emil Bruun

Christoffer Emil Bruun: Kristendom mellem fornuft og frisind
Siden det moderne gennembrud har der været en uforenelig konflikt mellem de kristne og de kulturradikale - mellem traditionsbærere og fornyere. Men i løbet af det 20. århundrede ændrer begge parter sig, og tilnærmelsen mellem dem kulminerer i kølvandet på Muhammedkrisen, hvor dagbladet Politiken sætter hensynet til en religiøs minoritet over forhånelsen af den.

Hør vært på P1-programmet Tidsånd Christoffer Emil Bruun fortælle om en af de største danske kulturelle kampe i det 20. århundrede.

Mening, tro og etik
En række onsdage i Eliaskirken fra januar til maj og fra september til december kan du under titlen Mening, tro og etik opleve debattører, teologer, forfattere, politikere, historikere, kunstnere og almindelige mennesker med personlige historier folde sig ud om emner, der berører tro, etik og samfund.

Vi indleder med en kort gudstjeneste kl. 16 ved William Salicath. Herefter er der kaffe og hyggeligt samvær. Kl. 17 begynder foredraget.

Læs mere om Mening, tro og etik.

Se kalenderen for andre foredrag, debat- og samtalearrangementer i Eliaskirken og Folkekirken Vesterbro.