Mening, tro og etik - om kvindesynet i den tidlige kristendom | Folkekirken Vesterbro

Dato Onsdag d. 28. september 2022, Kl. 16:00 til kl. 18:00
Sted Eliaskirken, Vesterbrogade 49, Vesterbros Torv
William Salicath og Kasper Dalgaard

Kasper Dalgaard: Kvindesynet i den tidlige kristendom
Kvinden er ufærdig, ustabil, svag, uintelligent, og manden underlegen, både fysisk og mentalt. Sådan opfattedes kvinden i den tidlige kristendom, der var præget af en fundamentalistisk læsning af Biblen.

Adjunkt og ph.d. Kasper Dalgaard fra Diakonissestiftelsen vil fortælle om kirkefædrenes ekstreme kvindesyn, og hvorledes dette har været en af årsagerne til, at det varede så længe, før vi fik nogenlunde ligestilling mellem kønnene.

Mening, tro og etik
En række onsdage i Eliaskirken fra januar til maj og fra september til december kan du under titlen Mening, tro og etik opleve debattører, teologer, forfattere, politikere, historikere, kunstnere og almindelige mennesker med personlige historier folde sig ud om emner, der berører tro, etik og samfund.

Vi indleder med en kort gudstjeneste kl. 16 ved William Salicath. Herefter er der kaffe og hyggeligt samvær. Kl. 17 begynder foredraget.

Læs mere om Mening, tro og etik.

Se kalenderen for andre foredrag, debat- og samtalearrangementer i Eliaskirken og Folkekirken Vesterbro.