Mening, tro og etik - om den bibelske ballade om kønnet | Folkekirken Vesterbro

Sted Eliaskirken, Vesterbrogade 49, Vesterbros Torv
William Salicath og Gitte Buch-Hansen

Gitte Buch-Hansen: Den bibelske ballade om kønnet
Hvordan kan vi i dag tale om køn i kirken, hvor grænsen mellem det mandlige og det kvindelige bliver mere flydende?

Lektor ved Københavns Universitet Gitte Buch-Hansen vil sammenligne de ældste skrifter i Det Nye Testamente, hvor der peges på en et-kønsopfattelse, og at der i Kristus ikke er mandligt eller kvindeligt (Gal. 3,28), med de senere skrifter, der peger på det, der sidenhen blev normen, en to-kønsopfattelse hvor man enten er mand eller kvinde.

Mening, tro og etik
En række onsdage i Eliaskirken fra januar til maj og fra september til december kan du under titlen Mening, tro og etik opleve debattører, teologer, forfattere, politikere, historikere, kunstnere og almindelige mennesker med personlige historier folde sig ud om emner, der berører tro, etik og samfund.

Vi indleder med en kort gudstjeneste kl. 16 ved William Salicath. Herefter er der kaffe og hyggeligt samvær. Kl. 17 begynder foredraget.

Læs mere om Mening, tro og etik.

Se kalenderen for andre foredrag, debat- og samtalearrangementer i Eliaskirken og Folkekirken Vesterbro.