Musikhøjmesse med værker for kor og orgel af Max Reger | Folkekirken Vesterbro
Hjem

Vi re-designer vores hjemmeside!

Vores design er ved at blive opdateret for at forbedre oplevelsen på vores hjemmeside. Hjemmesiden vil være klar igen:

Hvis du har brug for at kontakte os kan du gøre det her:

Advarselsmeddelelse
Begivenheden har allerede fundet sted.

Musikhøjmesse med værker for kor og orgel af Max Reger

MAR
19

Musikhøjmesse med værker for kor og orgel af Max Reger


Dato Søndag d. 19. marts 2023, kl. 10:00
Sted Sct. Matthæus Kirke, Matthæusgade 31, Vesterbro
Medvirkende
Barbara Potapenko Jensen, Philip Schmidt-Madsen og kirkens kantori
Musikhøjmesse med værker for kor og orgel af Max Reger

MAX REGER 150 ÅR (1873-1916)

Kirkemusikken stod Regers hjerte nær, og i musikhøjmessen på Regers fødselsdag den 19. marts kan man bl.a. hører koralkantaten "Meinem Jesum, laß ich nicht" for kor, violin, bratsch og orgel. Desuden fremføres et udvalg af Regers motetter fra bl.a. op. 138 – "Der Mensch lebt", "Das Agnus Dei" og "Nachtlied" samt enkelte orgelværker.

Traditionen med at folde en salmemelodi ud i variationer med solister og kor, instrumentalstemmer og orgel (eller orkester) kendes også fra tidligere komponister som J.S. Bach og Mendelssohn. Regers senere og langt mere romantiske bud på, hvad melodien kan udfoldes til kan høres i koralkantaten, der nu er komponeret som ét langt musikalsk forløb fremfor den mere velkendte sats-opdelte form, som både Bach og Mendelssohn benytter.

Max Reger var komponist, organist, dirigent og koncertpianist. Han arbejdede i Universitätskirche St. Pauli i Leipzig og underviste i teori og satslære på konservatoriet samme sted. Han skrev en enorm mængde værker i stort set alle genrer i de 25 år, han var aktiv som komponist. Stilen bærer præg af den udvidede romantiske harmonik og tonesprog, som man også finder det hos Liszt og Wagner, kombineret med de strenge kompositionsteknikker kendt fra barok og klassik. Korværkerne vidner om beherskelse af stemmeføring og kendskab til menneskestemmens styrker og kvaliteter; orgelværkerne er ofte virtuose; krævende og givende for både musiker og publikum.

Medvirkende
Sct. Matthæus kirkes kantori
Philip Schmidt-Madsen, organist og musikalsk ledelse
Barbara Jensen, sognepræst