Tirsdagsmøde - om julens traditioner | Folkekirken Vesterbro

Sted Sønder Boulevard 120, Vesterbro
Jette Steffensen
Tirsdagsmøde - om julens traditioner

Efter en kort gudstjeneste er der foredrag og kaffe i menighedssalen.

Iben Skibsted Klæsøe: Juleaften, julekrybbens historie og de Hellige Tre Konger – et historisk tilbageblik på fejringen af julen og hele denne fantastiske begivenhed
Vi fejrer juleaften 24. december, men sådan har det ikke altid været. Og sådan er det heller ikke alle steder i dag.

Vi skal høre om den lysende stjerne på himlen, om de hellige tre konger, og hvem de mon var? Og om hvorfor den første rigtige julekrybbe skabtes af Frans af Assisi i 1223. Især italienerne men også tyskerne og østrigerne har haft og har stadig store traditioner for opbygning af julekrybber. I 1800-tallet kunne krybben bestå af flere end 400 forskellige figurer.

I dag har mange familier tradition for at pynte op til jul med netop deres helt egen form for julekrybbe enten lavet selv eller måske indkøbt på en af familiernes rejser rundt i hele verden.