MUTE/Maria Projektet - kunstens påmindelse om skæbnen for flygtninge verden over | Folkekirken Vesterbro

Begivenheden har allerede fundet sted.

Dato Torsdag d. 23. juni 2022, kl. 09:00 til fredag d. 24. juni 2022, kl. 17:00
Sted Mariakirken, Istedgade 20, Vesterbro

Khaled Barakeh og Maria Projektet præsenterer udstillingen MUTE – A Muted Demonstration

I anledning af FN’s årlige fokus på verdens flygtninge vises Khaled Barakehs udstilling MUTE – A Muted Demonstration på pladsen foran Mariakirken, Istedgade 20 på Vesterbro.

På selve FN’s mærkedag 20. juni kan udstillingen opleves på Christiansborg Slotsplads men rykker lørdag 23. juni til Vesterbro. 27. juni og 1. juli vises værket på Roskilde Festival.

Værket udstilles som en del af Barakehs kunstprojekt Design of Necessity (Nødvendighedens design) i Maria Projektet, som lige nu kan opleves i og uden for Mariakirken.

Læs mere om Maria Projektet.

Om udstillingen
MUTE er en kraftfuld markering af flygtninges vilkår, rettigheder og stemmer i den politiske og offentlige virkelighed. Værket er en omfattende men tavs aktivistisk manifestation, der giver fysisk krop og nærvær til en stor gruppe flygtninge, der ikke har mulighed for at være til stede og blive hørt i offentligheden, og derfor kræver at vi kritisk overvejer vores rolle som borgere og samfund i mødet med mennesket på flugt.

Mute, Khaled Barakeh, Maria Projektet

I et forsøg på at synliggøre syrernes fortsatte kamp for retfærdighed har Barakeh samlet en tavs demonstration bestående af 49 figurer iklædt tøj fra syriske aktivister med afskårne, himmelvendte hoveder og halsen forvandlet til en form for kropslig – og ikke mindst voldsom – megafon.

MUTE er en tavs påmindelse om skæbnen for utallige mennesker over hele verden, der lever under diktatoriske og totalitære regimer.

MUTE er realiseret i et samarbejde mellem Maria Projektet, Studio Khaled Barakeh, Dansk Flygtningehjælp, Mellemfolkeligt Samvirke, Amnesty Denmark, RE:ACT / Rapolitics og Roskilde Festival.