Marias læseklub - vi læser Anders Langballe | Folkekirken Vesterbro
Hjem

Vi re-designer vores hjemmeside!

Vores design er ved at blive opdateret for at forbedre oplevelsen på vores hjemmeside. Hjemmesiden vil være klar igen:

Hvis du har brug for at kontakte os kan du gøre det her:

Advarselsmeddelelse
Begivenheden har allerede fundet sted.

Marias læseklub - vi læser Anders Langballe

SEP
13

Marias læseklub - vi læser Anders Langballe


Dato Tirsdag d. 13. september 2022, Kl. 19:00 til kl. 21:00
Sted Mariakirken, Istedgade 20, Vesterbro
Medvirkende
Lise Rasmussen
Marias læseklub - vi læser Anders Langballe

I Marias læseklub ser vi ikke bare skønlitteraturen en særlig kunstform men også en særlig erkendelsesform. Vi kan erfare og erkende noget i læsningen af god litteratur, som vi ikke kan komme i nærheden af på andre måder, simpelthen fordi den tænkning, litteraturen giver rum for, er uhyggelig kompleks. Den er ikke bare intellektuel og begrebslig, men også sanselig og konkret.

Tema efterår 2022: Højtider og overgange

Dette efterår og frem til jul går vi ind i højtiderne, ser på overgangene og på måder, vi kan tolke dem ind i vores nutidige sammenhæng.

Anders Langballe: Forfra (13. september)
Høst – om taknemmelighed for det vi fik, og om at starte forfra

Glenn Bech: Farskibet (1. november)
Allehelgen – om sorg og vrede

Solvej Balle: Om udregning af rumfang (20. december)
Jul – om fødsel og cyklens gentagelse

------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Anders Langballe: Forfra

Høsten er forbundet med efterår, forfald og død. Det, der er sået, skal høstes. Det gælder i naturen, det gælder i livet, og det gælder mennesker. Det er glædeligt, at vi kan høste, og at andre kan høste fra os. Det kalder på taknemmelighed, men også på et stænk af vemod, fordi høst følges af ophør og død.

Når vi siger tak for høstens afgrøder, siger vi tak for, at Gud giver os det, vi har brug for til livets opretholdelse. I Fadervor beder vi om, at Gud vil give os vores daglige brød, og ved høsten siger vi tak, fordi vi får det. Men i en storby som København er der knap så mange landmænd, der pløjer deres mark. I dag har vi andre måder at opretholde livet på, og det er ofte gennem vores arbejde. Gennem job, man får ud fra et CV, motiverede ansøgninger og gode referencer. 

I bogen ”Forfra” fortæller Anders Langballe om at få to blodpropper i hjernen, hvilket betød, at han måtte stoppe med at arbejde på stedet. 

Han fortæller ærligt om sit job, der bliver hele hans liv. Når ikke jorden men kroppen er udpint, og der kun kan takkes for stadig at være i live. 

Vi læser om hans drivkraft, den politiske journalistiks udfordringer, og hvordan TV2’s ledelse og han selv svigtede, da han til sidst knækkede sammen af stress. 

Høsten maner til ansvar og næstekærlighed, og måske kan der ligge noget af det både i valget om at skrive bogen og om  at starte forfra.