Temaaften i Apostelkirken - samtaler om tro, identitet og folkekirken | Folkekirken Vesterbro

MAJ

Dato Tirsdag d. 24. maj 2022, Kl. 19:30 til kl. 21:00
Sted Apostelkirken, Saxogade 13, Vesterbro
Johannes Xie
Temaaften i Apostelkirken - samtaler om tro, identitet og folkekirken

Apostelkirken inviterer til en række temaaftener på udvalgte tirsdage i foråret 2022 med foredrag og debat, hvor vi vil skabe rum for samtale og fællesskab omkring samfundsaktuelle emner.

Alle er velkommen. Deltagelse er gratis.

1. marts
En fortælling om evangeliet og de persiske digtere
Ved Abdel og Niels Nymann Eriksen
Den farsi-talende del af Apostelkirken vil dele ud af de store persiske digters rigdom. Sammen vil vi kigge på centrale digte og de bibelske temaer. Der vil være oversættelse.

29. marts
Kirken: Hvad er den? Hvad kan den? Og hvad skal den?
Samtale mellem Hans Raun Iversen og Lars Obel

”Folkekirken er en kulturinstitution”, ”Religion er kun for fanatikere”. Vi debatterer udsagn om folkekirken, og diskuterer hvor folkekirkens fremtid ligger.

Konvertit: Fra kristen til muslim
Ved Amina Tønnesen

Hvordan er det at vælge en anden tro end den, man er vokset op med? Mød Aminah Tønnesen, som vil fortælle om at være muslim, og hvilke refleksioner hun gør sig om sin tro som aktiv samfundsdebattør og forfatter.

24. maj
Homoseksuel: Min egen historie og mine perspektiver
Ved Johannes Xie

Kan man være kristen og homoseksuel på samme tid? Johannes fortæller sine egne oplevelser og giver sit bud på de udfordringer, som kirken og samfundet står overfor.