Mening, tro og etik - om Københavns biskop under anden verdenskrig | Folkekirken Vesterbro

MAR

Dato Onsdag d. 9. marts 2022, Kl. 16:00 til kl. 18:00
Sted Eliaskirken, Vesterbrogade 49, Vesterbros Torv
Martin Schwartz Lausten og William Salicath

Martin Schwartz Lausten: Den modige biskop
Hans Fuglsang-Damgaard var biskop over Københavns Stift før og under anden verdenskrig. Biskoppen talte højlydt imod den nazistiske antisemitisme og skjulte jøder, blandt andet hjulpet af Eliaskirkens daværende præst Georg Bartholdy. Dette var imod regeringens tyskvenlige politik og landets øvrige biskopper, og til sidst blev et attentat forsøgt mod Hans Fuglsang-Damgaard.

Martin Schwartz Lausten er professor i kirkehistorie ved Københavns Universitet og vil med udgangspunkt i sin bog Biskoppen og jødeforfølgelserne fortælle om den modige biskop.

Mening, tro og etik
En række onsdage i Eliaskirken fra januar til maj og fra september til december kan du under titlen Mening, tro og etik opleve debattører, teologer, forfattere, politikere, historikere, kunstnere og almindelige mennesker med personlige historier folde sig ud om emner, der berører tro, etik og samfund.

Vi indleder med en kort gudstjeneste kl. 16 ved William Salicath. Herefter er der kaffe og hyggeligt samvær. Kl. 17 begynder foredraget.

Læs mere om Mening, tro og etik.

Se kalenderen for andre foredrag, debat- og samtalearrangementer i Eliaskirken og Folkekirken Vesterbro.