Marias læseklub - vi læser Josefine Klougart | Folkekirken Vesterbro

Begivenheden har allerede fundet sted.

Dato Tirsdag d. 22. februar 2022, Kl. 19:00 til kl. 21:00
Sted Mariakirken, Istedgade 20, Vesterbro
Lise Rasmussen
Marias læseklub - vi læser Josefine Klougart

Marias læseklub tager fat på klimalitteratur

Josefine Klougart: Alt dette kunne du få
Josefine Klougarts nye roman er en hyldest til moderskabet, barndommen og naturen. Bogen er et vigtigt bidrag til tidens moderskabslitteratur. Men bogen er også et bidrag til tidens klimastrømninger, der betragter naturen som mere og andet end en ressource, men som levende væsner, vi er forbundet med.

Der en opmærksomhed på naturens detaljer og et forsøg på at skrive en ny verden frem som et komplekst væv, der gør os i stand til at se nye forbindelser og sammenhænge og lade os træde ind i dem – eller rettere lade os forstå, at vi altid allerede er indskrevet i de almindeligste af alle mirakler, de almindeligste af alle tragedier.

”Sonja er overbevist om, at man med tiden forsoner sig med døden, at den tanke forekommer mere og mere til at bære, at alting har sin tid, at man som alt andet i naturen bliver til jord til sidst, at det snærende, det ubekvemme og uendelige ”jeg” løsner sig som et bånd, der har holdt kroppen fast i en bestemt form; og man kan endelig blive en del af en større strøm. Men en eftermiddag, da hun er toogtres, og alderdommen har sneget sig ind på hende og sidder og hvisker i hendes led, opdager hun, at hun slet ikke har forsonet sig med noget som helst.”

Kom og snak med om bogen
Det er i Marias læseklub tirsdag 22. februar kl. 19-21 i Mariakirken, Istedgade 20.

Tilmeld dig til Mariakirkens præst Lise Rasmussen på licr@km.dk eller 23412941.

Mere natur og klimasnak?
Vil du have mere natur og klimasnak, kan du følge kunstprojektet Kin Matter og Maria Projektet, som lige nu holder til i Mariakirken.

Læs mere her:  https://folkekirken-vesterbro.dk/event/11481206