Dåb på Vesterbro | Folkekirken på Vesterbro

Barnedåb
Skal dit barn døbes? Der er syv kirker på Vesterbro. Hvis du allerede nu ved, hvor du vil afholde barnedåben, kan du tage direkte kontakt til præsten for at aftale nærmere. Ellers kan du kontakte kirkekontoret og få rådgivning.

Hvornår foregår barnedåb?
De fleste vælger at døbe deres barn, når det er omkring tre måneder gammelt, men det er helt op til dig som forælder, hvornår det skal ske. Du aftaler datoen sammen med en præst eller på kirkekontoret. Ofte en lørdag eller søndag i forbindelse med gudstjenesten. Alternativt kan du kigge forbi til vores årlige drop in-dåb-arrangement, hvor du er velkommen uden tilmelding.

Lån et festlokale
Flere af kirkerne på Vesterbro har et festlokale, som du gerne må låne i forbindelse med dåbsfesten. Spørg præsten eller kirkekontoret, hvad der er af muligheder – og vær gerne i god tid.  Der er ofte mange om buddet.

Gudfar og gudmor
Før dåben skal du vælge 2-5 faddere til at være vidner ved dåben. Fx venner eller familie. Fadderne skal være døbt i den kristne tro og have nået konfirmationsalderen, men behøver ikke være medlem af folkekirken. En gudmor eller gudfar er personen, som bærer barnet til dåben. En fadder og en gudmor eller gudfar kan altså være samme person.

Hvor kan mit barn blive døbt?
Vesterbros kirker er meget forskellige. Nogle kirkerum er storslåede med højt til loftet, andre lidt mindre og intime, nogle traditionelle, andre moderne. Du bestemmer selv, hvor dit barn skal døbes. Se kirkerne, og vælg her:

Apostelkirken
Eliaskirken
Enghave Kirke
Kristkirken

Mariakirken
Sct. Matthæus Kirke

Voksendåb
Der aldrig for sent at blive døbt. Mange vælger at blive døbt før konfirmationen eller til vores drop in-dåb-arrangement i september, hvor du kan blive døbt uden først at tilmelde dig. Hold øje med Facebook, hvor vi annoncerer næste drop in-dåb.

Hvor meget skal jeg tro?
Dåben handler ikke om at tro på den rigtige måde. Dåben er Guds gave til alle, der ønsker den. Du er meget velkommen til at kontakte en af vores præster, hvis du har spørgsmål, er i tvivl, om du vil døbes, eller om dit barn skal døbes.

Er du allerede døbt?
Hvis du allerede er blevet kristent døbt, må vi ikke døbe dig igen. I Folkekirken tror vi på, at dåbsgaven kommer fra Gud, og dens ”kvalitet” afhænger derfor ikke af hvem, der har døbt dig, eller hvor og hvornår, du blev døbt.

Vil du konvertere?
Hvis du skifter fra en anden trosretning og ønsker at blive døbt i Folkekirken, kan du kontakte præst Niels Nymann Eriksen, som har ansvar for migranter og konvertitter i Folkekirken på Vesterbro: nne@km.dk og 23480481.