Brief fra lyttemøde i Mariakirken 16. marts 2022 | Folkekirken Vesterbro
Hjem

Vi re-designer vores hjemmeside!

Vores design er ved at blive opdateret for at forbedre oplevelsen på vores hjemmeside. Hjemmesiden vil være klar igen:

Hvis du har brug for at kontakte os kan du gøre det her:

Brief fra lyttemøde i Mariakirken 16. marts 2022

Brief fra lyttemøde i Mariakirken 16. marts 2022


# Mariakirken
Udgivelsesdato Udgivet torsdag d. 17. marts 2022, kl. 13:11
Brief fra lyttemøde i Mariakirken 16. marts 2022

Sexarbejdere, stofbrugere og immigranter på Vesterbro skriver i samarbejde med kunstneren Stine Marie Jacobsen og Maria projektet nye lovforslag

Organisationer tilstede: Kirkens Korshær Kompasset, Dugnad, Antidote Danmark, SIO Sexarbejdernes Interesse Organisation, Gadejuristen, Brugernes Akademi og Brugerforeningen

Blandt publikum var til stede: Thomas Warburg (næstformand for Vesterbro Lokaludvalg), Katrine Kildgaard (social-, sundhed- og omsorgsordfører for Radikale Venstre i Borgerrepræsentationen), Martin Dommerby (politisk ordfører for Venstres Ungdom), Vegansk Frigørelsesfront og SF Ungdom

Stine Marie Jacobsen (kunstner): Nu har I alle talt sammen, og jeg kunne godt tænke mig at høre fra publikum: Hvad har I hørt og oplevet i dag? Hvad tager I med jer, og kunne I endda forpligtige jer til noget? Vil I handle anderledes fremover?

Martin Dommerby (Venstres Ungdom): Til at starte med vil jeg gerne sige tak for alle samtalerne. Den her aften har i sandhed været en øjenåbner for mig. Jeg har fået rigtig meget ud af det og kan love jer, at jeg vil gå hjem og handle på det her. Jeg har taget noter, og det er faktisk, fordi jeg gerne vil have, at det, vi har talt om, bliver omsat til konkret politik ikke kun i Venstres Ungdom men også længere oppe næste gang, vi har samtaler med moderskibet så at sige. Konkret hvad jeg tager med herfra er, hvad det er for en tilværelse, som brugere af stoffer går og lever i. Og når det kommer til EU-borgere, da fik jeg snakket med Kompasset, at der ikke bare står et team af arbejdere klar som kan sige “værsgo, her er et arbejde”, men at der faktisk er problemer med noget så banalt som at skrive en arbejdskontrakt og få et cpr-nummer. Kort sagt, jeg kunne blive ved, men det jeg vil sige alt i alt er, at jeg tager en pokkers masse input med herfra. En øjenåbner og jeg vil helt sikkert bruge det aktivt fremadrettet.

Lyttemøde Maria Projektet


Janus Høm (kunstner og antropolog): Jeg har lært at bruge en naloxone-spray i dag. Og det er jeg enormt glad for, fordi jeg bor på Vesterbro og har før måtte hjælpe folk, der ikke har haft det godt. Jeg arbejder på et herberg og at stå i den situation, at man ikke kan hjælpe, er frygtelig. Jeg er virkelig glad for den her næsespray. Tak til Antidote Danmark.

Trine Horsens (medlem af SF Ungdom): Noget af det, jeg tager med mig tilbage, er helt fra da jeg kom ind og hørte sætningen: “hvis du ikke har et sted at bo, så kan du ikke få et CPR-nummer, og hvis du ikke har et CPR-nummer, kan du ikke få et job”. Noget af det, jeg har hørt fra de forskellige organisationer i dag, er, at der virkelig er mange lovgivningsmæssige ting, som faktisk burde være forholdsvis enkle at fixe. I hvert fald hvis man gør opmærksom på det - og det er noget, jeg tager med mig fra i dag. Vi vil tage en snak omkring, hvad de politikere, vi møder til daglig, ikke har set. Fordi det er min fornemmelse, at der faktisk er rigtig mange, der gerne vil det her, eller man måske har overset det, fordi det er grupper, der kan have svært ved at kæmpe for dem selv. Og det er derfor, det er så fedt at se, der er så mange, der kæmper med dem for at skabe noget større fokus. Antidote er et mega fedt projekt – det er I allesammen. Jeg synes det er mega inspirerende, hvor meget socialt ansvar et projekt som Maria Projektet kan tage.

Lyttemøde i Mariakirken


Miriam Mouritsen (SF Ungdom, sekretær for socialpolitik): Der findes jo endnu flere problemer på socialområdet, end jeg troede. Jeg havde mange gode snakke i dag, og især med Kompasset talte vi om, at det handler om penge. Måske skal vi bare lave et helt konkret forslag, der siger, at så og så mange penge på finansloven øremærket til socialområdet, fordi jeg har opdaget, at der er ret mange partier, som har nogle gode holdninger, men det forsvinder i bureaukratiet, og fordi der mangler penge. At der skal flere penge på finansloven til socialområdet er noget, vi tager med fra samtalerne i dag og giver videre til vores partier inde i Folketinget.

Maria Nørgaard Andersen (Vegansk Frigørelsesfront): Tak for invitationen, det har været helt fantastisk at være her i dag. Jeg er fuldstændig mindblown. Det er virkelig et fedt arrangement. Vi er en ny ungdomsforening, som arbejder for rettigheder til alle. Her handler det også om dele af befolkningen, der tit er overset. Derfor betyder det noget for os, at vi kan være med her i dag og lære en hel masse om, hvordan vi kan hjælpe. Det er der mange af os, der ikke ved, fordi vi ikke er i de udsatte situationer. Jeg kan ikke love alt for meget, men vi vil gerne lytte, og vi vil gerne komme ud og besøge jer allesammen. Fedt at møde så mange, der kæmper for en bedre og mere retfærdig verden. Fordi det vil vi helt vildt gerne være med til.

Lyttemøde Maria Projektet

Matthias Hvass Borello (kurator, Maria Projektet): Tusind tak, også for at dele nogle af de manifestationer, der kommer ud af at mødes med hinanden og lytte. Et kunstværk kan være en rigtig god anledning til at slippe nogle af de roller, man måske normalt påtager sig i sit arbejde eller hverdag. Et kunstværk kan være et frikvarter til at slippe nogle strukturelle forståelser og metoder, se på noget igen og høre nogen udtale noget på en anden måde, da kunsten kan være en måde at repræsentere nogle stemmer på, som ikke så tit er en del af den offentlige debat. Og der synes jeg Law Shifters er meget eksemplarisk. Projektet kommer ud af nogle helt tætte samtaler, der er opstået mellem kunstneren og nogle brugere derude i en helt speciel situation, hvor der har været noget ærlighed på spil, nogle mennesker, der har blottet sig om deres livsvilkår. Stine Marie Jacobsen har håndteret dette blandt andet ved at lave avatarer, som på den ene side beskytter brugerne, men på den anden side også fungerer som en skal, hvor andre med de samme forhold kan træde ind i. Og i aften fik vi så lige det twist på projektet, som jeg først var lidt i tvivl om var en god idé; at få en skuespiller til at gøre de udsagn til kroppe igen. Det var meget stærkere, end jeg havde forestillet mig. Så tak til Christian Gade Bjerrum også. Tak til jer allesammen, fordi I var her, tog jeres tid og lyttede. Forhåbentlig tager I budskabet med videre ud i verden. I er altid meget velkommen til at komme forbi i Mariakirken og snakke med mig. Tak for i aften.

Læs mere om Maria Projektet.