Blændende Mørke | Folkekirken Vesterbro
Hjem

Vi re-designer vores hjemmeside!

Vores design er ved at blive opdateret for at forbedre oplevelsen på vores hjemmeside. Hjemmesiden vil være klar igen:

Hvis du har brug for at kontakte os kan du gøre det her:

Blændende Mørke - en podcastserie 

 

I november 2022 satte Folkekirken Vesterbro fokus på de erfaringer man får, når livet er svært. Du kan fortsat lytte til vores nyproducerede podcastserie med titlen Blændende Mørke. 


Fortællinger fra sjælens mørke nat 

I fire afsnit møder du mennesker, der kender sjælens mørke nat og tør stirre ind i mørket og reflektere over, hvad de ser. De er ikke drevet af en destruktiv dødsdrift men af et mod til at være til stede i lidelsen som et livsvilkår. Det handler om at turde stå ansigt til ansigt med sit eget mørke i tillid til, at selv det dybeste mørke aldrig bare er kulsort. Der vokser noget i det mørke. En anelse, en erkendelse, et gennembrud.

Du kan lytte her på siden eller via Spotify eller Apple Podcast.
 

Tue: Hvad er prisen for ungt kød?  
Han var kun en stor teenager, da han trådte ind på homo-barerne og oplevede en smigrende interesse fra meget ældre mænd, der ovenikøbet ville betale for at tage ham i lære. Tue kan mere end sit Fadervor, da han en dag vågner op og ser, at drømmetilværelsen i virkeligheden er et mareridt på kanten af helvede.
Medvirkende: Tue Elkjær


Niels: Hvorfor reddede du mig? 
Han er en stærk ung mand med et godt bagland og en lys fremtid, da han tager på ferietur i Norge med en håndfuld drengevenner. De sejler ud i skærgården for at tilbringe dagen med at bade og fiske, men båden går ned, og Niels befinder sig pludselig i ren overlevelseskamp mellem sine venner i det kolde hav.
Medvirkende: Niels Højlund


Kasper: Men hvorfor lige mig? 
Han har haft en mærkelig drøm, der for altid ændrer hans syn på livet og døden. Før drømmen var Kasper en almindelig gymnasieelev, der var optaget af venner, musik, sport og sin egen blændende fremtid. Men sygdommen sender ham ned i mørket, hvor sære skikkelser venter på ham.    
Medvirkende: Kasper Aare Naicker 

 

Marjon: Jeg har ikke elsket nok? 
Hun er snart 80 år og ramt af kræft. Døden er rykket tæt på, men der er alligevel ikke rigtig tid til den. Ikke før den dag, da noget rusker i hende og siger "Hvor er du Marion?" og hun pludselig ved, at hun ikke har elsket nok. At hun ikke har været der med kærlighed på den rigtige måde - heller ikke for sine børn.
Medvirkende: Marion Boelskov

 

Tak til Tue, Niels, Kasper og Marjon for at dele deres historier.

Der er ingen begivenheder.