Babysalmesang | Folkekirken Vesterbro

Babysalmesang og tumlingemusik

Nærvær og nysgerrighed i centrum

Babysalmesang er en helt særlig musikalsk oplevelse for nybagte familier med børn op til 12 måneder. Når barnet runder det første år tager tumlingemusik med udgangspunkt i børnenes umiddelbare glæde ved at synge og bevæge sig.

Babysalmesang (0-12 måneder)

Du behøver ikke være god til at synge for at være med til babysalmesang. Dit barn synes nemlig, at netop din stemme er den dejligste i verden. Babysalmesang er en musikalsk oplevelse i kirken for nybagte familier, hvor alle kan være med.

Med sang og rekvisitter skaber vi sammen en musikalsk oplevelse, hvor de smås sanser stimuleres. Kirkens smukke rum danner ramme om en tryg og rolig oplevelse, hvor nærvær er i centrum.

Du kan deltage med dit barn, når det er 0-12 måneder. Til babysalmesang er der altid rum til at pusle og give børnene mad.

På Vesterbro er der babysalmesang i Sct. Matthæus Kirke på tirsdage, i Kristkirken på onsdage og i Mariakirken på fredage.

Se kalenderen for kommende babysalmesang.

Det er gratis at deltage, og du behøver ikke tilmelde jer.

Babygudstjenester
Ind imellem holder vi gudstjenester i babyhøjde, ofte som afslutning på et forløb med babysalmesang. Babygudstjenester er alt andet end en traditionel gudstjeneste. Her er det stadig de smås sanser og behov, der er i centrum, og du vil genkende alle elementer fra babysalmesang. Til babygudstjenester kan du møde kirkens præst - Barbara i Sct. Matthæus Kirke, Mette i Kristkirken eller Lise i Mariakirken.

Du kan se, hvornår det hele foregår i kalenderen nedenfor.

Tumlingemusik (1-3 år)

Tumlingemusik er den naturlige forlængelse af babysalmesang. De små er vokset, og krop og evner inkorporeres gradvist i takt med barnets udvikling.

Husk tilmelding til tumlingemusik
Du kan tage dit barn med til Tumlingemusik en række mandage i Kristkirken kl. 10 og kl. 11. Du tilmelder dig via kalenderen.

Tumlingegudstjenester
I Kristkirken holder vi på udvalgte tirsdage tumlingegudstjeneste sidst på eftermiddagen. Her er der ikke tilmelding, og hele familien er velkommen. Vi spiser sammen bagefter. Alle er velkommen, også selv om I ikke har deltaget i babysalmesang eller tumlingemusik før.

Se kalenderen for kommende tumlingemusik og -gudstjenester.

Alle hold ledes af konservatorieuddannede musikpædagoger

Vesterbros musikpædagoger, Anna Sofie Høegh-AndersenAnne-Mette RiisPernille Tjørnemark og Sandra Skov Fallesen, har alle stor erfaring med musikformidling til børn og færdes hjemmevant i kirkerne.

Samarbejde med Sydhavnen og Indre By

Folkekirken Vesterbro samarbejder med kirker i Sydhavnen og Indre By om musikalske aktiviteter for de mindste børn. Der er babysalmesang i Frederiksholms Kirke (Sydhavnen) på mandage, i Sct. Andreas Kirke (Indre By) og Kirkeskibet (Sydhavnen) på onsdage og i Helligaandskirken (Indre By) på torsdage.

Frøspirekoret (4-6 år)

Korskolen i Enghave Kirke har et helt særligt kor for børnehavebørn. Vi leger med stemmen og bliver fortrolige med dens mange muligheder. Vi bruger også kroppen i sanglege og danse. Det er hver onsdag kl. 15.30-16.10. For yderligere information og tilmelding, kontakt Anne-Mette Riis.

Læs mere om frøspirekoret.