Vesterbros gadepræst | Folkekirken Vesterbro
Hjem

Vi re-designer vores hjemmeside!

Vores design er ved at blive opdateret for at forbedre oplevelsen på vores hjemmeside. Hjemmesiden vil være klar igen:

Hvis du har brug for at kontakte os kan du gøre det her:

Vesterbros gadepræst


Liane Zimsen Dambo

Liane er Vesterbros gadepræst. På den måde kommer kirken til dig. Du kan møde Liane på Vesterbros gader omkring Istedgade og Vesterbrogade, hvor hun altid er klar til en snak. 

”Der er faktisk rigtig mange, der super gerne vil tale kirke, tro, ritualer, historie, kultur og alt muligt, hvor kirken har en plads. Og for mange er det så bare nemmere at gøre det, når man kan mødes uforpligtende med en præst nede på den lokale kaffebar eller i Netto, frem for at skulle gå hen og banke på en kirkedør,” siger Liane.

Vesterbro er en bydel, hvor mennesker fra mange forskellige kulturer og fra alle samfundslag lever sammen. ”Jeg tror på, at Gud er det mellemmenneskelige. Forstået på den måde, at jeg ikke behøver at kunne lide alle, men jeg skal elske alle – for de har lige så meget ret til at være her, som jeg selv har. Hvis folk opfører sig som idioter over for dig, så skal du stadig opføre dig ordentligt over for dem. Fordi du kan.”

Liane Zimsen Dambo til DR i 2017 - læs portrættet af Vesterbros gadepræst på dr.dk


Vesterbros børn og unge

Det sker, at gadepræsten trækker indenfor, mest i Kristkirken, men også de andre kirken på Vesterbro lægger hus til hendes arrangementer og gudstjenester. Liane laver børnegudstjenester, fortæller go’nathistorier, re-designer brugt tøj og arrangerer fester, koncerter og festivaler med Vesterbros unge. 

Liane er en af arrangørerne bag Fortovsfest, der finder sted hvert år i maj på Enghave Plads.

 

Der er ingen begivenheder.