Mariakirken
Kristendom i ord og praksis
Som kristne tror vi på, at ethvert menneske er værdifuldt uanset herkomst, social status og tro.
Mariakirken ligger i Istedgade nær Hovedbanegården i et område, der er præget af sociale problemer, men hvor der samtidig bor mange unge og børnefamilier. Vi yder omsorg for alle, der søger kirken – også udsatte minoriteter som fattige migranter, stof- og alkoholbrugere, psykisk syge og gadens sexarbejdere. Derfor rummer kirken blandt andet et værested for socialt udsatte, Mariatjenesten, som drives i samarbejde med Kirkens Korshær.
Om vinteren åbner vi kirken, så hjemløse uden andre muligheder kan få et varmt sted at sove. Vi uddeler overskudsmad gennem Fisken & Brødet til mennesker, som har svært ved at få pengene til at slå til og bekæmper på den måde også madspild gennem et socialt fællesskab.
For områdets børnefamilier inviterer vi til babysalmesang, familiedage, bagedage og børnegudstjenester. For unge og voksne har vi blandt andet læseklub, kærestesorggruppe, koncerter og gudstjenester.
Vi bestræber os på at bygge bro og skabe forståelse mellem mennesker med vidt forskellig baggrund og ønsker at bidrage til den socialetiske debat: Hvad vil det sige at være menneske? Hvordan behandler vi hinanden, ikke mindst samfundets udsatte? Hvad er vores ansvar? Hvad vil det sige at tro, og hvilke budskaber har kristendommen til os i dag? Disse spørgsmål søger vi svar på gennem kunst i Maria Projektet. Gennem kristendom i ord og praksis ønsker vi at gøre en positiv forskel på Vesterbro.
Mariakirken Istedgade 20, 1650 København V
Præster: Anita Rohwer, Lise Rasmussen
Kirketjenere: Pi Anthony, Rune Thornelius Olsen
Organist: Niels Andersson
Musikpædagoger: Anna Sofie Høegh Andersen, Anne-Mette Riis, Sandra Skov Fallesen
Afdelingsleder i Mariatjenesten: Susanne Kjær
FISKEN & BRØDET
Gratis maduddeling
Er køleskabet tomt? Vi uddeler overskudsmad, der ikke fejler noget.
MARIA KIRKEPLADS
Tryghed for alle
Hvem er de hjemløse, og hvad gør Mariakirken for dem og for naboerne?
Alle aktiviteter i Mariakirken
Mange tror, at man meget hurtigt kommer videre efter et kærestebrud, men heldigvis er mediernes fokus på kærestesorg vokset, og langsomt bliver den anerkendt som en reel sorg, der ikke bare sådan går over. Jeg mærker, at det er blevet okay at tale om sorgen efter et brud med en partner.
Lise Rasmussen, præst i Mariakirken og leder af kærestesorggruppen
KÆRESTESORG-
GRUPPE
Støtte og fællesskab
For dig, der savner nogen at dele de svære tanker med.